Fredag 15/11

På det ICA som vi alltid handlar på har det varit extrapris på fläskfilé och fläskytterfilé typ varje vecka på sista tiden vilket har gjort att vi har samlat på oss ett rejält lager här hemma i frysen. Jag klagar dock verkligen inte. Jag älskar känslan när man öppnar frysen och kylen och det är fullt med grejer så man lätt bara kan freestyla ihop något. Den här gången blev det iallafall fläskfilé med smak av vitlök och bacon!
 
För 3-4 pers:
  • 1 fläskfilé/fläskytterfilé
  • 100 g philadelphia
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 pkt bacon
  • Salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader (200 om man har en "svag" ugn). Putsa sedan fläskfilén och lägg den sedan i en ugnsfast form med lite olivolja i. Skär ett snitt längs med filén. Blanda philadelphia, vitlök och kryddor och fyll sedan filén i snittet. Linda den sedan med bacon och ställ in i ugnen i ca 30-35 min. Gör ett litet snitt när tiden är slut så man vet att den är färdig, alternativt använd köttermometer. Vi serverade med en grönsallad och stekt svamp.
 
Idag är F nere i Göteborg på jobb men han kommer hem ikväll och då har jag tänkt att ha en trerätters färdig här hemma. Som sagt har det ju blivit lite av en tradition här hemma nu och traditioner är väl till för att hållas, eller hur?
 

Kommentera här: