Lördag 2/11

Igår kväll var vi inne i stan och firade en vän till mig som fyllde 25. Väldigt trevligt men det blev också rätt sent i säng så idag har vi legat i soffan och glott på Idol som vi missade igår och en film. Till slut kravlade vi oss ur soffan och tog oss bort till kyrkogården och tände lite ljus för nära och kära. Så fantastiskt vackert med alla ljus, speciellt när det är så mörkt ute som det är nu.
 
Till middag igår gjorde jag en snabbmarinerad kyckling med sambal badjak sås. Såsen var to die for!
För 2 pers:
  • 2 kycklingfiléer
  • 3 msk olivolja
  • Garam masala
  • Salt och peppar
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk sambal badjak
  • 150 g vitkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paprika
Börja med att lägga kycklingen i marinad ca 1 timme innan det är dags att steka den. Marinaden gör du på olivolja, garam masala samt salt och peppar. Lägg i en plastpåse och "massera" runt lite och låt ligga framme så köttet är rumstempererat när det är dags. 
Sätt ugnen på 200 grader och lägg kycklingen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i ca 25 min. Medan kycklingen är i ugnen kan du göra såsen som består av creme fraiche och sambal badjak. Rör runt och låt stå i kylen till servering. Sedan steker du vitkål, vitlök och paprika i ordentligt med olivolja. 
Vi serverade med en liten italiensk sallad på tomat, mozzarella och röd lök. Kan verkligen rekommendera denna rätt (och som sagt, speciellt såsen!)
 
 
1 Victoria:

skriven

Åh så goott!!!

Kommentera här: