Ostkaka

Dagen har fortsatt i mjukisbyxans tecken. Satt som sagt med min tenta ett bra tag tills att vi gjorde iordning lite middag. Sedan kröp vi ner i soffan båda två och har kollat igenom tre filmer samtidigt som vi har smaskat på lite ostkaka till efterrätt. Ostkaka och pannacotta (som jag gjorde igår till efterrätt) är verkligen två desserter som lämpar sig precis lika bra på LCHFvis!
 
För 4 pers:
  • 2 ägg
  • 1.75 msk sukrin strö
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 250 g keso
  • ca. 2 droppar bittermandelarom (eller om man vill ta en vanlig bittermandel och mala ner)
  • smör till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen tillsammans med sukrin tills smeten är ljusgul och fluffig. Blanda sedan i mandelmjölet och därefter keso, grädde och bittermandelarom. Vispa tills smeten är jämn och fin. Smörj sedan en form med smöret, vi använder oss av en avlång brödform. Passar perfekt! Ställ sedan in i mitten av ugnen i ungefär 45 min. Servera tillsammans med blåbär eller hallon eller annat som man anser passar. Själva valde vi lite blåbär som vi hade kvar från gårdagen!
 
 
1 Bea:

skriven

Gud så gott det där såg ut!

2 Wilma:

skriven

MMmm, du blev jag ju sugen!

Svar: Haha ;)
Sofie

Kommentera här: