Måndag 30/9


 Det är fullkomligt kaos i vår frys. Det har under en längre tid varit allt för mycket is i den men idag gick det inte ens att stänga dörren.. Blir att laga en hel del mat i veckan! 

Bakas för fulla muggar

Här hemma bakas det för fulla muggar inför i morgon. Tårta, dammsugare o.s.v. Slängde ihop lite kesobröd samtidigt så vi har något extra gott till frukost imorgon. Brukar ha det som regel, under helgerna är det okej med LCHFbröd men inte i veckorna. Har så lätt för att överäta bröd annars.
 
Gjorde en supergod gratinerad saffranskyckling till middag idag. Faktiskt första gången jag använder saffran i annat än bakverk så det kändes lite märkligt när det började dofta lussebullar i lägenheten men det blev riktigt bra och väldigt enkelt. Roligt med lite annorlunda smaker än vanligtvis också. 
 
För 3  pers:
  • 3 kycklingfiléer
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 påse saffran
  • 2 tsk dragon
  • Salt och peppar
Lägg kycklingfiléerna i en ungssäker form. Blanda creme fraiche med kryddor och riven ost och bred röran över kycklingen. In i ugnen på 200 grader i ungefär 30 min. 
Vi serverade med en vanlig grönsallad.
 
 
 
Min älskade hade med sig en jättefin bukett med rosor hem idag till mig och nu ska vi kura ner oss i soffan och mysa framför Idol. Underbara fredagkväll!
 
 
 

Fredag 27/9

 Vad skönt med fredag och helg! Alltid lika mysigt när fredagskänslan infinner sig. Förut när jag jobbade som undersköterska jobbade jag en hel del helger vilket gjorde att jag aldrig kände den där fredagskänslan som man kände innan man gick ur skolan. Men sedan när jag har börjat plugga igen så har den känslan kommit tillbaka och jag uppskattar den nog mer än vad många andra gör. 
 
Provade att göra ett minutbröd nu på eftermiddagen som en lätt lunch. Blev helt okej med pålägg på men tror jag råkade ha det snäppet för länge i mikron eftersom det blev lite torrt. Ska ta lite kortare tid nästa gång och kanske liiite mer smör i. Här kommer iallafall receptet jag gick efter:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 25 g smält smör
  • En liten gnutta salt
Blanda ihop alla ingredienser, det blir en väldigt kladdig smet. Bred ut den på en liten tallrik och in i mikron i 2 min (skulle som sagt ta snäppet kortare tid om man vet att man har en "stark" micro..) 
Gott och mer mättande än vad jag trodde. Jag tog lite Philadelphia med en skinkbit och lite gurka på. Perfekt när man har ont om tid eller som jag, bara vill ha något lätt.
 
 
Nu ska det storstädas och bakas inför släktkalaset imorgon. Blir en lugn fredagkväll framför Idol och med lite småfix. 
Trevlig fredag och helg till er alla!