Shirataki carbonara

På eftermiddagen idag var jag inne i stan och åt lunch med en vän på Söder och än en gång blir man påmind om hur problematiskt det är att hitta något bra att äta när man äter LCHF. Stället vi åt på var ett supermysigt litet café på en bakgata på Söder men allt som fanns att äta var kalla eller varma mackor, lasagne, soppa (som jag inte hade en aning om vad det var i) och sallader. Det blev iallafall en sallad utan bulgur eller pasta, men den kom med både morötter, bönor och bröd så det var bara att plocka bort. Fick med mig en klänning hem iallafall efter en liten shoppingrunda!
 
Ikväll prövade vi att göra Pasta Carbonara, fast utan pastan förstås och med shiratakinudlar istället. Blev riktigt bra, kändes i princip som att äta vanlig pasta. Jag saknar egentligen varken pasta eller potatis eller något sådant men ibland kan det vara både gott och kul med något substitut. 
 
För 3 pers:
  • 2 pkt bacon
  • 1 röd/gul lök
  • 1 dl grädde
  • 3 ägg
  • 100 g parmesan + lite till dekoration
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 pkt shiratakinudlar
  • Salt och MYCKET svartpeppar
  • Olivolja att steka i
  • Eventuellt en tomat till servering
 
Börja med att steka bacon och lök i en stekpanna med lite olivolja. Medan det steks blandar du grädde, ägg och parmesan i en skål vid sidan om och sköljer av shiratakinudlarna. När bacon och lök är färdigstekt stänger du av plattan och ställer bort stekpannan. Häll i äggblandningen och rör om så att såsen inte stelnar i botten. Tillsätt shiratakinudlarna och rör om lite tills allt känns varmt och såsen känns som att den har "rätt" konsistent. Krydda med salt och massor av svartpeppar!
 
Nu ska vi titta på Hela Sverige bakar här om en timme. Fortsatt trevlig torsdag!