Söndag 13/10

Idag har det varit en riktig soffdag. Vi var som sagt på två födelsedagskalas igår så det blev en ganska hektisk lördagseftermiddag och kväll. Men väldigt trevligt med mycket god mat och en hel del vin också. Vi fick iallafall stressa från första kalaset, svärmors 60-års fest, till det andra kalaset som som tur är var hos några vänner till oss som bor ett stenkast från vår lägenhet. Vi ramlade iallafall in här hemma igen runt 3.00. Med andra ord är det fullt förståeligt att vi bara har legat på soffan och glott på program som man inte behöver använda många hjärnceller för att förstå. 
 
Imorse hann F upp innan mig så han väckte mig med frukost på sängen. Dessvärre råkade han spilla ut en kopp kaffe rakt i sängen direkt när vi skulle äta så det var ju bara att kliva upp och sätta sig vid bordet istället.. Går ju lika bra det!
 
Till middag blev det en köttfärsrulle som jag slängde ihop för någon vecka sedan och har haft i frysen sedan dess för dagar som denna. 
 
För 4 pers:
  • 500 g köttfärs
  • 2 äggulor
  • 1 pkt bacon
  • 1.5 dl riven ost
  • Salt 
  • Vitpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sedan färsen tillsammans med äggulorna och kryddorna. Tag sedan ett bakplåtspapper och bred ut färsblandningen på pappret. Platta till färsen så att den blir som en platta. Klipp baconet i små bitar och strö över och häll sedan på osten också. Rulla sedan ihop färsen som en rulltårta och platta till ändarna så att inte osten rinner ut. In i ugnen i ca 30 min. 
Vi serverade med stekt halloumi, grönsallad och en klick creme fraiche som sås. Enkelt och gott! Det enda som var lite trixigt var att rulla ihop färsen utan att den skulle gå isär, men är man försiktig så går det bra till slut. 
Bon appetit!
 

Kommentera här: