Måndag 4/11
Hemkommen efter en förmiddag i skolan med föreläsning, började 8.00 imorse så känner hur ögonlocken är lite tunga idag. Fick dessutom en risig start på morgonen när jag kom fram till pendeln. Jag behövde fylla på mitt SL-kort med en månad och fick svaret att deras kortläsare var trasig i spärren så jag behövde ta mig till en bankomat för att ta ut pengar för att kunna fylla på kortet i spärren. Så jag missade självklart mitt tåg och blev sen till föreläsningen. Inte hela världen, men inte heller det roligaste sättet att börja sin måndagmorgon.
Igår åt vi en av mina (och F's) favoriträtter; laxburgare! Från början kommer receptet från Monique Forslunds bok "LCHF för hela familjen" men under vägen så har vi modifierat det lite själva.
För 4 pers:
- ca 300-400 g lax
- ca 300-400 g torsk
- 2 ägg
- 1 skvätt citron (antingen färsk eller koncentrat, vi använder oftast koncentrat)
- 1 liten röd lök
- 1 vitlöksklyfta
- Salt och peppar
Lägg alla ingredienser i en matberedare, alternativt en skål där du kan använda stavmixer, och mixa sedan till en smet. Smält smör i en stekpanna och forma smeten till burgare som du lägger i pannan omedelbart när du format dem. Risken är annars att de hinner falla samman innan du fått ner dem i pannan. Stek ordentligt på ena sidan innan du vänder och vänd försiktigt. Med den tjockleken vi hade på burgarna tog det ungefär 15-20 min att steka igenom ordentligt så det tar lite längre tid än man tror. Stek på ganska låg värme för att inte riskera att de bränns vid!
Till detta serverade vi broccoli-blomkålsmos och hemmagjort pepparrotssmör!
Perfekt bjudrätt om man ska ha folk över på middag. Enkelt, snabbt och gott! Vem tycker liksom inte om lax?

skriven
Men åh va gott det ser ut! På min blogg lägger jag upp mina recept, så kolla gärna där, kanske något du skulle vilja testa? :D