Tisdag 5/11

Har precis fått i oss lite middag efter ett besök hos vår eventuella vigselförrättare. Vi har valt att gifta oss borgerligt så vi har letat efter någon person som vill viga oss borgerligt men som samtidigt kan ha en liten ceremoni och inte bara en supersnabb vigsel som det blir om man går ner till rådhuset. Hon vi var hos idag vigde några vänner till oss för några år sedan så vi ringde och bokade mötet som vi var på idag. Väldigt trevlig och hade mycket bra ideér och fick igång tankarna hos oss också. Nu känns det att det är på riktigt, om mindre än ett år blir jag fru!
 
Idag till middag blev det något som jag inte har ätit på många år. Dansk pölse! Och jädrar vad gott det var. Läste på en annan LCHF-blogg för ett tag sedan att LIDL är affären man ska åka till när man äter LCHF. Hon skrev att de hade mycket korvar med hög kötthalt o.s.v. så vi bestämde oss för att åka dit. Trots att både jag och F har varit sjukligt skeptiska mot LIDL förut och skulle knappt ha satt foten innanför deras tröskel under pistolhot.
Men jag erkänner att jag har varit fördomsfull och har haft fel. De hade faktiskt mycket bra grejer för en LCHFare, bl.a. den danske pölsen. Endast 3g kolhydrater/100g och det måste jag säga är fullkomligt okej för en korv. 
Till det serverade vi broccolimos, majonnäs och lite sambal badjak.
 
Recept på broccolimos till ca 3 pers:
  • 400 g broccoli
  • 4 msk grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
 
Koka upp broccolin i vatten tills den är mjuk (eller upptinad om den var fryst innan). Häll bort vattnet från kastrullen och häll istället i grädden. Låt koka upp och rör om lite grann. Lägg sedan ner broccoli, vitlök och salt och peppar i en matberedare (alternativt använd stavmixer) och mixa. Klart!
1 Josefine Anerland:

skriven

Gud vad gott! Har ätit broccolipuré några gånger, som pojkvännen brukar göra. SUPERGOTT !

Svar: Ja, men visst är det :D
Sofie

Kommentera här: