Lördag 5/10

Ingen kan väl ha undgått att det var kanelbullens dag igår. Jag tycker egentligen att det är en ganska onödig kommersiell dag där man helt enkelt bara vill sälja fler kanelbullar. Men F var hemma igår på lunchen och nämnde i förbifarten att det vore ju ganska trevligt med LCHFkanelbullar till kvällskaffet. Sagt och gjort! När F åkt till jobbet ställde jag mig och gjorde lite LCHFkanelisar. Blev riktigt goda tycker jag!
 
Till ca. 10 st:
  • 5 ägg
  • Drygt 1 dl sukrinmelis + en gnutta stevia
  • 50 g smält smör
  • 1 dl grädde
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk pofiber (går att ta 2 extra msk fiberhusk istället för pofiber om man inte har det)
  • 2 tsk bakpulver
Till fyllningen:
  • 50 g smör
  • Kanel
  • Sukrinmelis
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötningen poröst. Smält smöret och häll i grädden i smöret, häll detta i äggblandningen och blanda sedan i alla torra ingredienser. Låt svälla i 10-15 min.
Ta ett bakplåtspapper och lägg på en bänk, häll degen på pappret och ta ytterligare ett bakplåtspapper på degen. Kavla ut degen och drag loss översta pappret. Bred ut smöret och pudra rikligt med kanel och sukrin över och rulla ihop den som en rulltårta. Skär sedan i bitar och lägg i bullformar. Pensla med ett ägg och in i ugnen i ca 15 min. Voila!
 
1 Malin Jonsson:

skriven

Ser gott ut! Förresten är det 5/10 idag inte 6 ;)

Svar: Haha tack! Hjärnan hade inte riktigt vaknat än tror jag :p
Sofie

2 felicia:

skriven

gott!

Kommentera här: