Fredag 27/9

 Vad skönt med fredag och helg! Alltid lika mysigt när fredagskänslan infinner sig. Förut när jag jobbade som undersköterska jobbade jag en hel del helger vilket gjorde att jag aldrig kände den där fredagskänslan som man kände innan man gick ur skolan. Men sedan när jag har börjat plugga igen så har den känslan kommit tillbaka och jag uppskattar den nog mer än vad många andra gör. 
 
Provade att göra ett minutbröd nu på eftermiddagen som en lätt lunch. Blev helt okej med pålägg på men tror jag råkade ha det snäppet för länge i mikron eftersom det blev lite torrt. Ska ta lite kortare tid nästa gång och kanske liiite mer smör i. Här kommer iallafall receptet jag gick efter:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 25 g smält smör
  • En liten gnutta salt
Blanda ihop alla ingredienser, det blir en väldigt kladdig smet. Bred ut den på en liten tallrik och in i mikron i 2 min (skulle som sagt ta snäppet kortare tid om man vet att man har en "stark" micro..) 
Gott och mer mättande än vad jag trodde. Jag tog lite Philadelphia med en skinkbit och lite gurka på. Perfekt när man har ont om tid eller som jag, bara vill ha något lätt.
 
 
Nu ska det storstädas och bakas inför släktkalaset imorgon. Blir en lugn fredagkväll framför Idol och med lite småfix. 
Trevlig fredag och helg till er alla!
 

Kommentera här: