Lövbiff alá thai

Var inne på kostdoktorns blogg idag och såg att han hade länkat till den här bloggen som en journalist på DN driver: http://blogg.dn.se/matbloggen/  Han skriver iallafall om att den forskningsrapporten som SBU släppte häromdagen kanske åtminstone leder till att skrämselpropagandan när det gäller LCHF tonas ner lite grann. Jag hoppas iallafall det!
 
I helgen ska vi ha en del släktingar här. Dels eftersom jag har fyllt år men de har inte heller sett vår lägenhet (och vi har bott här i 1,5 år. Illa..) Det ska bli kul av två anledningar; dels att träffa dem såklart! Men också för att de flesta är ganska så negativt inställda till våra kostvanor och vi ska både bjuda på fikabröd och middag - LCHFstyle givetvis! Så nu ska vi iväg och handla och provbaka lite.
 
Idag blev det en thaigryta med lövbiff. Jag skulle kunna äta thai alla dagar i veckan!
För ca 3 pers
  • 250-300g lövbiff
  • 200g wokgrönsaker (jag använde ICA's egna thaimix. Inte optimal i kolhydratssyfte men när man inte äter så ofta eller så mycket så tycker iallafall jag att det är OK!)
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk röd currypasta (ta mindre om man är känslig för stark mat)
  • 1 paket shiratakinudlar
  • Salt och peppar
Börja med att steka wokgrönsakerna om de är frysta. Skär sedan upp champinjonerna och strimla lövbiffen och lägg i det i stekpannan tillsammans med wokgrönsakerna. Stek tills lövbiffen ser någorlunda färdig ut och häll då på kokosmjölken. Lägg i currypastan och rör om tills du ser att den är "upplöst". Salta och peppra efter tycke! Skölj shiratakinudlarna och låt de rinna av. Lägg i de i pannan precis innan servering så de precis hinner bli varma. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: